Kousek Řecka na talířiŘecké dobroty

Gemista - Plněné papriky

Publikováno 24.05.2016 v 21:06 v kategorii Receptíky, přečteno: 124x




papriky ( čím víc baculaté, tím lepší)
ml. maso
nadrobno nakrájená rajčata
sůl a pepř
větší cibule nadrobno
rýže
vývar na podlití
bylinky (petrželka,... )
jarní cibulka nadrobno

Na pánvičce si zpěním cibuli, přidám ml. maso a vidličkou rozmačkám a nechám zatáhnout, přidám nakrájená rajčata, rýži, osolím a opepřím a mírně podliji vývarem. Dusím tak, aby rýže byla poloměkká , podle potřeby dolévám vývarem. Je dobré, když náplň je šťavnatá, má tedy nějakou tu šťávičku.
Po stažení z plotny dám bylinky a cibulku, dochutím a plním vyčištěné papriky. Naskládám na plech, lehce podliji a peču na 180 °C do změknutí rýže a barvy papriky.
Když čistím papriky, tak tu část pod stopkou ( jak jsou tam semínka) očistím a nakrájím nadrobno a přidám spolu s bylinkami. Toto mi poradila naše babička Marianthi... prý všechna chuť a vůně papriky jsou v tom místě...

Komentáře

Celkem 0 komentářů

  • Neregistrovaný uživatel

    Jméno: Přihlásit se

    Blog:

    Obsah zprávy*:

    Kontrolní kód*:
    Odpovězte na otázku: Co je dnes za den?