Kousek Řecka na talířiŘecké dobroty

Ladénia Kimolu... Λαδενια Κιμωλου

Publikováno 07.08.2016 v 13:07 v kategorii Receptíky, přečteno: 79x



500 g (asi) pol. mouky
1 hrnek vlažné vody
1 sáček suš. kvasnic
1 lžička soli
špetka cukru
feta
3 rajčata na plátky (podle velikosti)
2 cibule na plátky
olivy dle chuti
1 hrnek oliv. oleje
sůl, pepř a oregano

Připravíme si měkké, ale ne tuhé těsto. Mísu vymažeme olejem a dáme kynout. Po vykynutí dáte na hodně vymazaný olejem plech a rukama roztáhneme těsto do krajů. Fetu rozdrobíme na těsto, naskládáme rajčata, osolíme, opepříme a posypeme oreganem a cibulí. Dobře zakápneme zbytkem oleje a dáme péct do předehřáté trouby na 180 °C cca hodinku.

Trošku jiná pita, která je podobna pizze se na ostrově Kimolos dělá někdy od poloviny 14 století... éry Enetokratie...

Komentáře

Celkem 0 komentářů

  • Neregistrovaný uživatel

    Jméno: Přihlásit se

    Blog:

    Obsah zprávy*:

    Kontrolní kód*:
    Odpovězte na otázku: Co je dnes za den?