Kousek Řecka na talířiŘecké dobroty

Musaka - Mousakas

Publikováno 16.05.2016 v 20:59 v kategorii Receptíky, přečteno: 65x




6 velkých brambor na silnější kolečka
5 lilků (malých) na kolečka nebo na plátky
500 g ml. masa
1 cibule nadrobno
1 sklenice rajčatové šťávy
3 lžičky rajč. protlaku
sůl a pepř
bobk. list
špetka ml. hřebíček
špetka ml. mušk. ořech
špetka skořice (já nedávám)
1 hrnek strouhaného sýra
Bešamel:
asi 1 1/2 litru mléka
8 lžic mouky
5 lžic Solamylu
máslo
muš. ořech
3 vejce
strouhaný sýr
bílý pepř a sůl

Lilky a brambory si usmažíme a dáme okapat (můžeme i přes noc). Připravíme si omáčku z ml. masa, ale hustší než si děláme na špagety.
Bešamel dělám tak, že v trošce mléka rozmíchám mouku se solamylem. Mezitím si dám vařit mléko s troškou másla, solí, pepřem a mušk. ořechem. Jakmile mléko začne vařit, tak tam vliju to zbývající s moukou a míchám a míchám do požadované hustoty. Nechám chvilku vychladnout, zamíchám potom vajíčka a sýr.
Do pekáčku dáme brambory, ml. maso, lilky a trochu sýru, druhá vrstva se opakuje, končíme vrstvou lilku a sýru. Na to vylijime bešamel a dáme péct zhruba tak na hodinku...
Dávkování je orientační, dělám podle oka.

Komentáře

Celkem 0 komentářů

  • Neregistrovaný uživatel

    Jméno: Přihlásit se

    Blog:

    Obsah zprávy*:

    Kontrolní kód*:
    Odpovězte na otázku: Co je dnes za den?