Kousek Řecka na talířiŘecké dobroty

Plněné cuketky avgolemono - Kolokithakia gemista

Publikováno 19.06.2016 v 08:25 v kategorii Receptíky, přečteno: 73x


1 1/2 kg cuket (baculatějších)
500 g ml. masa
1/2 hrnku rýže
olej
1 cibule nadrobno
sůl a pepř
petrželka a kopr
1 žloutek+ 2 bílky + citr. šťáva ze 2 citronů

Vydlabané cuketky můžete naplnit buď tak, že jen smícháte všechny suroviny a naplníte. Postavíte do hrnce a zalijete vodou a vaříte.
Nebo tak, jak to dělám já :
Na pánvičce si zpěním cibulku, přidám ml. maso, vidličkou rozmělním a jakmile změní barvu, přidám propláchnutou rýži, osolím, opepřím, podliji troškou vody a nechám projít varem (do vypaření vody).Nechám chvilku náplň odpočinout a plním cuketky. Dáme na stojato do hrnce. Vodou zalévám do 3/4 cuket, vše zakápnu ještě troškou oleje. Vodu podle potřeby doplňuji.

Po uvaření necháme 10 minut stát a mezitím si připravíme avgolemono :

Vyšleháme si hustý sníh, do kterého vmícháme opatrně žloutek a citr. šťávu... Nakonec přidáme opatrně (aby se to nesrazilo) vývar a vše dobře rozmícháme.Nalijeme na cuketky a hrncem opatrně zahýbeme, aby se avgolemono dostalo všude.
Samozřejmě dávkování si každý může upravit dle svého.

Komentáře

Celkem 0 komentářů

  • Neregistrovaný uživatel

    Jméno: Přihlásit se

    Blog:

    Obsah zprávy*:

    Kontrolní kód*:
    Odpovězte na otázku: Co je dnes za den?