Kousek Řecka na talířiŘecké dobroty

Špenát s rýží - Spanakoryzo

Publikováno 16.05.2016 v 20:52 v kategorii Receptíky, přečteno: 75x

Špenát s rýží - Spanakoryzo 
Spanakoryzo


1 kg spařeného špenátu nebo mraženého
2 hrnky rýže (asi 500 g )
1 cibule na drobno nakrájená
2 stroužky česneku
1/2 hrnku rajč.džusu, šťavnatých rajčátek nadrobno
sůl a pepř
olivový olej
vývar na zalití
hrst petrželky
Postup: Cibulku a česnek zpěníme na oleji, přidáme spařený a pokrájený špenát a rajč.džus. Po chvilce míchání vše zalijeme 3 hrnky vody nebo vývaru. Hned jak začne vařit tak nasypeme rýži, trochu osolíme a vaříme až rýže změkne. Chvíli před odstavením nasypeme i tu petrželku. Na konec dosolíme a opepříme. Podáváme samozřejmě s fetou
Čas vaření zhruba 20 min.
Spanakoryzo se dělá i bez rajčat, k cibulce se dává porek, přidává se kopr a nakonec po uvaření se vše zakápne šťávou z citronu a nechá se to chvíli "odpočinout" .

Komentáře

Celkem 0 komentářů

  • Neregistrovaný uživatel

    Jméno: Přihlásit se

    Blog:

    Obsah zprávy*:

    Kontrolní kód*:
    Odpovězte na otázku: Co je dnes za den?